logo CTB
Noticies socials

“Somnis de la Mediterrània” - Exposició de pintures de Rosa Agenjo

30/05/2023

Del 8 de juny al 12 de juliol de 2023

Saló Social

Els quadres de l’exposició estaran a la venda.

 

Inauguració: Dijous, 8 de juny, a les 19 h
Comptarem amb la presència de l'artista

 

Visita guiada: Dimecres, 21 de juny, a les 18 h
L'artista oferirà una visita guiada de l'exposició, on ens explicarà els quadres i com a través d'ells ha volgut copçar l'essència mediterrània.

 

 

 

La reconeguda pintora Rosa Agenjo Bosch, d’arrels catalanes i alsacianes, neix el 1955 a Barcelona. La seva infància i joventut transcorren al barri de Sant Gervasi i el Club Tennis Barcino esdevé la seva segona llar; aquí hi passa l’adolescència, aprenent amb les classes del professor Tapioles, que l’educa en els valors de l’esport. 

A més de pintora, escultora i muralista, Rosa Agenjo és Doctora en Belles Arts i exerceix com a Professora Titular de Pintura, des del 1981 fins al 2020, a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. 

Té una llarguíssima i creativa trajectòria pictòrica amb més de 100 exposicions per tot el món. Ha exposat, entre altres ciutats, a Nova York, Seül, Ginebra, París, Copenhaguen, Madrid, Saragossa, Palma de Mallorca, Girona, Saragossa i Barcelona.

Des d’uns inicis marcats per una pintura que ella mateixa etiqueta com a “salvatge” als anys 80, va evolucionant cap a l'abstracció lírica, el simbolisme, el retrat i el paisatge. 

Sempre ha sorprès per la seva actitud innovadora, plena d’onirisme i força vital, amb una obra caracteritzada pel domini del color i del gest pictòric. Pinta el passat i el present històric de Catalunya, la naturalesa i el mar, però les seves creacions sempre desprenen una aura intemporal.

Ara presenta al Club Tennis Barcino “Somnis de la Mediterrània”. Les obres que integren l’exposició tenen el seu inconfusible estil, que desprèn un agradable aroma de l’antiguitat clàssica caracteritzat, entre altres coses, per la presència femenina i els ambients quotidians, i amb la petjada que les diverses civilitzacions ens han anat deixant. Però no ens trobem davant una simple proposta d’aire clàssic on tot encaixa. Agenjo ens mostra cultures antigues, com les dones laietanes i romanes de Bàrcino, o paisatges de la Catalunya actual, però sempre amb el toc que singularitza la seva pintura: les idealitzades composicions traspuen un inesperat to oníric, de misteri, que provoca a l’observador i el convida a fer-se preguntes.

 

 

 

 

agenda
xat
L'agenda del CTB
Fes clic damunt la data per veure els esdeveniments d'aquell dia.
cercador
xat
Cercador
No heu escrit cap text a cercar
Cerca