logo CTB
El nostre club

El Club Tennis Barcino està ubicat al cor del barri de Sant Gervasi. Amb 22.000 m2 d’instal·lacions i gairebé 3.000 socis i sòcies de totes les franges d’edat, al Club s’hi pot practicar tennis, pàdel, tennis de taula i natació. El Club també disposa d’una sala de fitness i una completa varietat d’activitats dirigides.

Fundat l’any 1928, és un dels més antics i amb més tradició de Barcelona. El Club promou la pràctica de l’esport com a millora de la salut i la qualitat de vida de les persones, a més de fomentar la formació en valors dels joves esportistes.

Com a complement de l’oferta esportiva, comptem amb una zona d’aigües i piscina, serveis de fisioteràpia, perruqueria, botiga esportiva i restauració (restaurant i cafeteria). El Club ofereix als seus socis i familiars un ampli ventall d’activitats socials, com competicions socials, vetllades musicals, sortides i celebracions, així com una secció de jocs que inclou petanca, dòmino i billar.

L’orgull del Club són els nostres socis i sòcies, així com els jugadors, que estan presents en nombroses competicions nacionals i internacionals.

Un dels pilars del Club Tennis Barcino són les nostres escoles esportives. L’escola de tennis és un model integral de formació que compta amb més de 400 alumnes i un grup de competició que, any rere any, aconsegueix destacats èxits en els campionats de Catalunya i Espanya.

Història
Orígens
(1917-1928)

Per tal de conèixer els veritables orígens del Barcino és necessari remuntar-se al 1917, en el marc del Centre Autonomista de Dependents del Comerç, CADCI. El 31 de març del 1917 la Junta de la Secció d’Esports del CADCI va acordar crear la secció de tennis, i al juliol del mateix 1917 s’inscrivia el Club de Lawn-Tennis de la Secció del CADCI a l’Associació del Lawn-Tennis de Catalunya.
Descobreix més detalls al llibre del 75è aniversari del Club (1928-2003)
Fundació i Consolidació
(1928 -1953)

El Barcino Lawn-Tennis Club (canviat més endavant per Club de Tenis Barcino i, ja al 2003, per Club Tennis Barcino) es va fundar l'any 1928. La dècada dels anys 30 i 40 es caracteritza per la construcció de les primeres instal·lacions del Club i la superació d'obstacles, tant polítics com econòmics, que afronta l'entitat per poder tirar endavant. Als anys 50, el Club es trasllada del Carrer Alfons XII als terrenys actuals.
Descobreix més detalls al llibre del 75è aniversari del Club (1928-2003)
Època de creixement i actuacions
(1953 – 1978)

En la dècada dels anys 50 i 60, el Club viu l'etapa de màxim creixement. Durant aquest període, el Club es desenvolupa i consolida com a entitat poliesportiva, a més d'aconseguir els seus primers èxits esportius. Als anys 70 es fan les primeres grans actuacions per il·luminar les pistes, modernitzar espais, i també es construeix el pavelló poliesportiu.
Descobreix més detalls al llibre del 75è aniversari del Club (1928-2003)
Evolució i Remodelacions
(1978 – 2003)

Durant aquesta etapa, el Club s'adapta als nous temps i necessitats dels socis i sòcies amb actuacions i remodelacions de les seves instal·lacions: Saló social, Sala de Fitness, vestidors, i l'informatització dels sistemes i programes de gestió, entre d'altres actuacions. Als anys 90 es reforcen els equips de tennis i el Club segueix acumulant importants èxits esportius. El Club Tennis Barcino també desenvolupa tasques socials i culturals que el posicionen com una de les entitats referents de Barcelona. L'any 2003 el Club celebra la commemoració del seu 75è aniversari.
Descobreix més detalls al llibre del 75è aniversari del Club (1928-2003)
Reptes i el futur del Club
(2003 – actualitat)

Des de l’any 2000, el Club Tennis Barcino segueix adaptant-se a les necessitats dels socis i sòcies ampliant l’oferta esportiva i remodelant espais emblemàtics, com la terrassa i la sala d'actes, a més de realitzar obres de millora per eliminar totes les barreres arquitectòniques i construir un Club accessible per tothom. En els darrers anys el Club promou i fomenta la formació de joves esportistes com un dels pilars claus pel creixement i consolidació de la nostra entitat. Les escoles del Club són l’orgull del Barcino.
Esportistes emblemàtics

El Club Tennis Barcino sent un gran orgull pels esportistes que, al llarg de tota la història de l'entitat, s'han format a les escoles, han crescut amb nosaltres i han aconseguit nombrosos èxits esportius, tant vestint la samarreta del Barcino com en la seva trajectòria esportiva professional. Entre aquestes figures podem destacar els tennistes Garbiñe Muguruza, Carla Suárez, Sergi Bruguera, Jordi Arrese, Lara Arruabarrena, Joan Aguilera, Martín Jaite i Albert Portas, així com Nacha Hospital i Ana Godes en tennis de taula, i Sergi Samper en futbol.
agenda
xat
L'agenda del CTB
Fes clic damunt la data per veure els esdeveniments d'aquell dia.
cercador
xat
Cercador
No heu escrit cap text a cercar
Cerca