Bon Nadal i molt feliç 2018

Missatge del President

Benvolguts consocis i amics,

Un any més tot el que veiem al carrer ens vol recordar que el NADAL, amb tot el que comporta, ja torna a trucar a la porta de les nostres llars i, a l’ensems, del nostre Club.

La decoració de llums i els avets, les fires de pessebristes, l’escalf tendre i íntim que volen transmetre fins i tot les estrenes cinematogràfiques i les revistes de cuina, amb les seves portades de gall dindis i capons ben rostits, ens ho pregonen.

Com us he dit moltes vegades, NADAL per a mi, com per moltes altres persones, és un període on intentar fugir del consumisme ferotge que ens envolta i mirar de retrobar el vell esperit que representa la Festa en si mateixa.

Glòria Déu a dalt del cel i a la terra Pau als homes de bona voluntat. Aquest ens diu la tradició cristiana que fou el clam que s’escampà per la terra de Palestina aquella nit.

Creients o no, el que sí hem de sentir-nos tots és cridats a la Pau i a l’Amor profund al proïsme. Aquell Nen nascut a Betlem dirà molts anys després, i serà condemnat per fer-ho: Tracteu als altres com si fóssiu vosaltres mateixos. I també: Allò que féreu a qualsevol dels vostres germans, a mi m’ho féreu.

Avui crec que aquestes paraules, les assumiu o no com a veritables i pronunciades, han de ser un propòsit enmig de tant despropòsit com veiem. Violència, guerra, agressions, desigualtats, fam, intolerància, rebuig, recel, manca d’acolliment...

Retrobar camins de concòrdia. Perdonar ofenses, desfer malentesos, conservar amistats i fer-les créixer. Cercar-ne de noves, acceptar la diferència, buscar el que ens acosta i no el que ens separa a cadascun de nosaltres. A cada esser humà.

Per tant, us faig una sol·licitud. O, si voleu, expresso un desig nadalenc que llenço a l’estel de Nadal.

Si no ho podem abastir globalment, almenys fem-ho localment. Construïm una illa d’amistat, companyonia i afecte compartit en cada racó del nostre Barcino.

Esforcem-nos en que no sigui un efecte passatger. Ans bé que respongui a la causa de voler ser missatgers de Pau a cada instant.

Si ens proclamem un Club amb cor, fem que bategui!

No em queda si més no que desitjar que l’esperit de Nadal, reflectit en aquest Nen feble que acollim a l’entrada del Barcino any rere any, us ompli a vosaltres i a les vostres famílies de Salut, Pau i Joia. Ara per Nadal i a tot el llarg de l’any vinent.

Bones Festes!

Dr. Rafel Guayta-Escolies
President

 

nadala
 


12 desembre 2017